Het weekend van 18-19 augustus waren we voor twee dagen in Arnhem. We hadden de fietsen meegenomen en wilde daar een paar fietstochten doen. Echter, dat het toen zo warm werd dat hadden we niet verwacht.
Vrijdagmiddag gingen we al per auto naar Arnhem waar we 2 nachten verbleven in het NH hotel. We hebben in Arnhem de ‘surprise me’ functie van de Mio uitgeprobeerd. Eerst geef je aan of je een bepaald aantal kilometers wil rijden of dat je een bepaalde tijd wild fietsen. In ons geval hadden we kilometers ingevoerd en dat waren er 30.
De Mio geeft je daarna 3 keuzes van routes die je kan rijden. Het is een kwestie van kiezen en je kan op weg. Navigatie gaat prima en je rijdt inderdaad een rondje en komt weer uit op het beginpunt van de route.
Het enige wat me niet duidelijk is waar de rondjes op ‘gepland’ worden. Is dit op basis van fietspaden, knooppunten, een combinatie ervan? Ik verraste me namelijk dat we in de korte rit van 30 kilometer namelijk 2 keer over een industrieterrein werden gestuurd. Hier liepen geen fietspaden en geen knooppunten routes.
Persoonlijk zou ik graag een keuze optie zien waar je kan kiezen uit ‘algemeen’ (zeg maar de huidige instelling) en eentje met knooppunten.
Aangezien we onderweg niet gestopt waren hebben we geen problemen gehad met het ‘verdwijnen’ van de surprise route. Het blijkt namelijk (gelezen van anderen) dat als de Mio uitgaat, de geplande surprise route uit het geheugen verdwijnt. Ook hier zou een oplossing voor moeten komen dat je een geplande route op de een of andere manier kan bewaren in het geheugen.
4574 Hits Totaal 3 Hits Vandaag