Salemer See
9 juni 2022

We staan met de camper aan de Salemer See. Als we geïnstalleerd zijn – en dat is al net na de lunch – hebben we nog ruim de tijd om een wandeling te maken. Via wat kaarten zien we dat we rond het meer kunnen lopen. Het lijkt erop dat we veel langs de oever van het meer kunnen lopen. Aan de andere kant van het meer moeten we nog maar zien of dat ook kan. Hoeveel kilometer het wordt weten we niet exact dus dat is even afwachten. 
 

 
We zijn op camper vakantie voor drie weken door Duitsland. Plannen zijn om richting het eiland Rügen te gaan. Vervolgens is het afhankelijk van het weer of we richting Denemarken gaan of afzakken door Duitsland terug naar Nederland. De plannen zijn om zoveel mogelijk wandelingen te maken. De mooiste zullen we hier plaatsen.
  

Salemer See

De Salemer See is een relatief klein meer wat midden in een groot natuurgebied ligt dat meerdere meren heeft. Misschien wel het bekendste meer in de buurt is de Ratzenburger See. Met daarnaast de stad Ratzenburg dat op een eiland ligt en zeer toeristisch is. Andere meren die in de buurt liggen zijn de Mechower See, Lankower See, Goldensee, Niendorfer Binnensee, Bernstorfer Binnensee en de Schaalsee. Het lijkt erop dat al deze meren via kanalen met elkaar verbonden zijn en dat je er per boot dus van de een naar de ander kan varen. 

De Salemer See is dan ook een van de meren waar er voldoende watersport gedaan kan worden. Zeilen, waterfietsen, roeien, noem het maar op. De camping waar we staan is groot. Naast dat je er dus ook met je caravan, camper of tent kan staan, heeft het vooral sta caravans voor vaste bewoners en in de verhuur. 
We hebben voor een paar euro meer een plekje aan het water.

We zijn er eigenlijk best wel vroeg en besluiten om dan een wandeling te doen. Even langs de receptie en we krijgen een kaart mee dat aangeeft dat je blijkbaar rondom kan lopen. Het is een niet bijzondere route maar het geeft me wel de gelegenheid om wat foto’s te maken met een glazen bol die ik had meegenomen. Het geeft een leuk effect als je daar een foto van maakt.

Het eerste stuk van de wandeling lopen we over het terrein van de camping. Het valt dan pas op hoe groot de camping is. Als we op een punt komen waar wat steigers in het water staan kan ik wat foto’s maken met de glazen bol. 

Foto met glazen bol

Foto met glazen bol

Daarna lopen we verder richting de Schaalsee. We passeren een andere camping, eigenlijk loopt de route dwars door het terrein. Helaas is de route verderop dusdanig modderig en worden we opgegeten door de muggen dat we besluiten om toch maar terug te gaan. We lopen via een iets andere route terug naar het punt waar de steigers staan en gaan via de andere kant verder rondom het meer. 

Het is jammer dat je hier niet langs de oever loopt maar iets hoger langs de rand van het bos en de velden. Als we halverwege zijn kunnen we onze camper aan de andere kant van het meer zien staan.
Ook zien we verderop in het veld de Kogeler Mühle staan, een oude windmolen.

langs de velden

langs de velden

Als we in Salem aankomen zien we dan ook een van de kanaaltjes die je dus kan gebruiken met een boot om naar een ander meer te varen. We moeten even door het dorpje lopen om weer bij het meer te komen. We ploffen even neer op een terrasje en geniet van een lekker koel biertje. 

Uitzicht vanaf het terras

Uitzicht vanaf het terras

 

Daarna lopen we weer naar de camper en genieten nog van een lekkere avond.

Camper bij het water

Camper bij het water

Uitzicht over het meer

Uitzicht over het meer


Route via kaart en zelf uitgestippeld
Datum wandeling 9 juni 2022
Afstand 10,82 km
Route omstandigheden bos, wandelpaden, langs meer
Start/einde wandeling Salemer See Naturcampingplatz (D)

 


 

 

 

744 Hits Totaal 6 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Grosser Zechliner See

Grosser Zechliner See

Gezien het in het noorden van Duitsland en in Denemarken langzaam slechter weer zou gaan worden, hebben we besloten om...

Rügen – Binz & Sellin

Rügen – Binz & Sellin

Na de wandeling van gisteren in het Nationalpark Jasmund, vandaag een relaxte dag met wat wandelen door twee plaatsen....

Rügen – Nationalpark Jasmund

Rügen – Nationalpark Jasmund

We zijn inmiddels aangekomen op het eiland Rügen in Noord-Duitsland. Hier wilden we al zo graag naartoe om een bezoek...

0 reacties