De “surprise me” functie van de Mio
27 augustus 2012
Het weekend van 18-19 augustus waren we voor twee dagen in Arnhem. We hadden de fietsen meegenomen en wilde daar een paar fietstochten doen. Echter, dat het toen zo warm werd dat hadden we niet verwacht.
Vrijdagmiddag gingen we al per auto naar Arnhem waar we 2 nachten verbleven in het NH hotel. We hebben in Arnhem de ‘surprise me’ functie van de Mio uitgeprobeerd. Eerst geef je aan of je een bepaald aantal kilometers wil rijden of dat je een bepaalde tijd wild fietsen. In ons geval hadden we kilometers ingevoerd en dat waren er 30.
De Mio geeft je daarna 3 keuzes van routes die je kan rijden. Het is een kwestie van kiezen en je kan op weg. Navigatie gaat prima en je rijdt inderdaad een rondje en komt weer uit op het beginpunt van de route.
Het enige wat me niet duidelijk is waar de rondjes op ‘gepland’ worden. Is dit op basis van fietspaden, knooppunten, een combinatie ervan? Ik verraste me namelijk dat we in de korte rit van 30 kilometer namelijk 2 keer over een industrieterrein werden gestuurd. Hier liepen geen fietspaden en geen knooppunten routes.
Persoonlijk zou ik graag een keuze optie zien waar je kan kiezen uit ‘algemeen’ (zeg maar de huidige instelling) en eentje met knooppunten.
Aangezien we onderweg niet gestopt waren hebben we geen problemen gehad met het ‘verdwijnen’ van de surprise route. Het blijkt namelijk (gelezen van anderen) dat als de Mio uitgaat, de geplande surprise route uit het geheugen verdwijnt. Ook hier zou een oplossing voor moeten komen dat je een geplande route op de een of andere manier kan bewaren in het geheugen.
6162 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Rondje Bladel

Rondje Bladel

Vandaag op de fiets een heerlijk rondje gereden in de grensstreek van Nederland - België. De route hebben we...

Updaten van Mio Cyclo

Vandaag dan maar eens de update gedaan van de Mio Cyclo. Deze was al eind december beschikbaar, maar ik had deze nog...

Weekendje weg met de Mio

Dit weekend volop gelegenheid gehad om de Mio Cyclo 305 te testen. We hebben het als volgt gedaan. Via een website een...

0 reacties