18 van Zandvoort
25 maart 2018

Omdat we regelmatig aan het lopen zijn gegaan, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en ons ingeschreven voor de “18 van Zandvoort”. Deze wandeltocht staat eigenlijk bekend als de “30 van Zandvoort”, maar sinds enkele jaren kan met ook een korter rondje lopen van 18 km.
Omdat het de eerste keer werd voor ons om mee te doen aan een georganiseerde wandeltocht en we nog niet veel kilometers lopen (niet meer dan 20 in ieder geval), besloten om de 18 km te lopen. 
De route loopt vanaf het Circuit van Zandvoort over het strand naar Bloemendaal en via de Kennemerduinen achterlangs het circuit weer naar Zandvoort Centrum. Het is een populaire wandeltocht en dat is dan ook wel te merken. Bij Bloemendaal splitst de route en gaat de 30 verder over het strand naar IJmuiden. Door de duinen is het af en toe schuifelen omdat de paden te smal zijn en je niet makkelijk kan ‘inhalen’. Het is dan lastig om je eigen tempo te blijven lopen. 
De intocht in het centrum van Zandvoort is zeker gezellig, terrasjes zitten vol en op sommige plekken wordt er muziek verzorgt door DJ’s.

1817 Hits Totaal 4 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Bussumerheide

Bussumerheide

De Bussumerheide ligt tussen Laren en Hilversum in de provincie Noord-Holland. De wandeling die wij gemaakt hebben is...

Zandstuve – Den Ham

Zandstuve – Den Ham

Nu Nicole met haar verzwikte enkel zit, ga ik er tussen de buien door toch alleen op uit om een wandeling te doen. Ik...

Landgoed Eerde

Landgoed Eerde

De volgende wandeling tijdens ons weekje in Daarle is die rondom Landgoed Eerde. Op landgoed Eerde ligt ook Kasteel...

0 reacties