Fly drive Spanje
31 mei 2015

Van 11 t/m 19 mei hebben we een fly drive naar Spanje gedaan. In 9 dagen hebben we een aantal steden bezocht, de een iets langer dan de andere. We vlogen naar Valencia en daar hebben we een auto gehuurd. In Valencia zijn we 2 nachten gebleven. Van Valencia zijn we via Requena naar Cuenca gegaan met één overnachting. Vanaf Cuenca zijn we daarna naar Toledo gegaan – ook met één overnachting – en vervolgens naar Madrid. In Madrid zijn we 3 nachten gebleven. De terugreis naar Valencia ging via een overnachting in Albacete.

Valencia

Valencia

Valencia: Een leuke stad dat een oud centrum heeft met veel historie, maar ook een heel modern stuk gebouwd onder architectuur. Helaas waren de meeste gebouwen in het moderne stuk niet toegankelijk of stond in de steigers. We zijn ook nog even naar het strand geweest dat 5 kilometer lang is en enorm breed. Valencia is blijkbaar een populaire stad bij de Nederlanders want overal in de stad hoorde je Nederlands praten.

Requena: Hier zijn we even gestopt tijdens de doorreis naar Cuenca. Requena was heel vroeger een fort in de tijd van de Moren. We hebben hier door het oude centrum een wandeltocht gemaakt en hebben een grot bezocht die midden in het centrum lag. Wellicht waren we hier op een verkeerde tijd van de dag, maar veel viel er niet te beleven. Na de lunch zijn we verder gereden naar Cuenca.

Plaza Mayor, Cuenca

Plaza Mayor, Cuenca

Cuenca: Hier ga je eigenlijk naartoe met maar één doel, het bezoeken van het oude centrum. Ook hier waren de Moren in de 8e eeuw verantwoordelijk voor het bouwen van een fort. Het oude centrum ligt dan ook boven op een heuvel. In Cuenca was echter voor ons gevoel meer te zien. Wellicht ook omdat het oude centrum op de UNESCO lijst van Werelderfgoed staat, zijn de huizen en straten hier goed onderhouden. We hadden een hotel in het nieuwe gedeelte van de stad en zijn met het openbaar vervoer naar de oude stad gegaan. Dit ging prima omdat de bus je midden in het oude centrum afzet. Highlights waren het bezoek van de Catedral en de vele mooie uitzichten in en op het oude centrum. We hebben de stad uiteindelijk aan de eind van de middag en de volgende ochtend bezocht.

Uitzicht op Toledo

Uitzicht op Toledo

Toledo: Ook Toledo zullen de meeste mensen bezoeken vanwege het oude historische centrum. Ook dit centrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Toledo is een van de oudste steden van Spanje en is ooit de hoofdstad van Spanje geweest. In Toledo hadden we een leuk hotelletje dat midden in het oude centrum lag. Het was in ieder geval een niet eenvoudige opgave om daar met de auto te komen, gezien het feit de straatjes over het algemeen niet zo heel veel breder zijn als een gemiddelde personenauto. We hebben dan ook een keer de buitenspiegels maar even ingeklapt omdat het wel heel smal werd. Highlight van Toledo is o.a. de Kathedraal Santa Maria. Verder is het heel leuk wandelen door de vele smalle steegjes en zo de diverse wijken van de oude stad te ontdekken. Ook hier hebben we – net als in Cuenca – de stad in de middag en de volgende ochtend bezocht. Op de dag van vertrek hebben we nog even de panorama route gepakt met de auto die een schitterend uitzicht geeft op de stad.

Koninklijk Paleis Madrid

Koninklijk Paleis Madrid

Madrid: De hoofdstad van Spanje en dat merk je ook direct. Druk, veel verkeer, veel toeristen. We hebben hier 3 overnachtingen en dus 2 volle dagen te besteden. We hebben een hotelletje aan de buitenkant van de stad, maar gelukkig zit er een metro station op 5 minuten lopen en de metro brengt ons in 30 minuten midden in het centrum. Madrid is een mooie stad. Vele historische en mooie gebouwen. Je hebt er vele mooie kerken. Ook het Koninklijk Paleis mag je niet vergeten te bezoeken. Verder hebben we veel door de stad gelopen, diverse overdekte markten bezocht en vooral heel lekker gegeten en gedronken. In Madrid vindt je meer dan genoeg terrasjes, restaurantjes waar je heerlijke tapa’s kan eten. Wel opletten waar je gaat zitten want de prijzen kunnen enorm verschillen. Betaalde we op de ene plek Eur 1.60 voor een wijntje, op een andere locatie was het al 4 euro voor een glas. Ook vaak al een verschil van een euro of je buiten op het terras zat, of binnen.

De terugreis naar Valencia ging via Albacete. Eerst zijn we nog naar Aranjuez geweest om te stoppen bij het Palacio Royal. Helaas was dat op een maandag en op maandag is er veel dicht in Spanje. Na wat rondom het Paleis en in de tuinen gelopen te hebben zijn we maar doorgereden naar Albacete. Hier hadden we een overnachting en eerlijk gezegd zijn we alleen in het hotel gebleven en hebben niet eens het plaatsje bekeken. Grappige was ook dat het hotel aan de rand van een industrieterrein stond. Iets wat we totaal niet verwacht hadden.

Vanaf Albacete zijn we de laatste dag een heel stuk langs de rivier de “Rio Júcar” gereden. Een schitterende route die ons over smalle weggetjes en door kloven bracht. Na lunchtijd zijn we uiteindelijk weer naar Valencia gereden en hebben aan het strand ’s avonds nog heerlijk gegeten. Uiteindelijk hebben we tegen achten onze auto weer ingeleverd op het vliegveld en vlogen we tegen tienen weer terug naar Nederland.

We zullen later nog wat meer foto’s en gedetailleerde tips geven per stad, zoals we ook over Lissabon, Barcelona en Berlijn hebben gedaan.

3360 Hits Totaal 1 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Stedentrips Valencia en Madrid

Stedentrips Valencia en Madrid

Nadat we in mei 2015 een fly-drive in Spanje hebben gemaakt van Valencia naar Madrid hebben we ook van de bezoeken aan...

Zwart wit met een beetje kleur

Zwart wit met een beetje kleur

Tijdens onze stedentrip in Lissabon had ik een foto gemaakt van een tram in de wijk Alfama. Ik heb de foto naar...

0 reacties