Fotograferen volle maan
9 juni 2015

Op 2 juni j.l. was het weer volle maan. Ik kwam er pas achter toen ik de maan tevoorschijn zag komen boven het dak van onze buren tussen de wolken door. Toch maar even proberen om er een foto van te maken. Omdat er net even een gat tussen de bewolking was, snel mijn camera gepakt en op zolder op de vensterbank neergelegd. Een paar aardige foto’s kwamen er uit, maar niet echt bijzonder. Volgende dag nog maar eens proberen zo was de gedachte. Even op internet gezocht wat de beste instellingen waren: ISO100/200, F11 met 1/125 sluitertijd.
De volgende dag was het onbewolkt en nu had ik mijn camera wél op statief gezet en de draadontspanner gebruikt. De instellingen die ik op internet had gelezen, waren niet ideaal om de juiste foto te nemen. Wellicht is deze instelling goed als de maan net opkomt en er nog voldoende ‘omgevingslicht’ is. Dus dan nogmaals proberen met diafragma voorkeuze, spotmeting en iso 100. Deze laatste foto bleek uiteindelijk een stuk beter te zijn. Ik moest uiteindelijk de foto nog behoorlijk croppen en verscherpen om dit resultaat te krijgen. Toch bij de volgende volle maan weer een keertje proberen.

 

[justified_image_grid ids=4767,4766,4765,4761]

3810 Hits Totaal 1 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Paddenstoelen fotograferen

Paddenstoelen fotograferen

Na een aantal maanden m'n Nikon niet opgepakt te hebben, er maar weer eens op uit gegaan om wat foto's te maken. De...

Fotoboek reis Brazilië

Fotoboek reis Brazilië

Na heel wat uurtjes is het dan gelukt om een gedrukt album te maken van onze 6- weekse reis naar Brazilië. Uit een...

Fotoboek fietsvakantie 2006

Fotoboek fietsvakantie 2006

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk hebben we ook een fotoboek van onze 2006 fietsvakantie "Fietsen naar Parijs"....

0 reacties