Navigeren naar huis met de Mio Cyclo
7 augustus 2012
Kort testje gedaan met de Mio Cyclo om te kijken hoe het navigeren in zijn werk gaat.  Thuisadres ingevoerd en vanaf mijn werk aangegeven dat er naar huis genavigeerd moet worden. In het begin even een probleem dat hij geen satelliet signaal kan pakken. Waarschijnlijk omdat ik start naast het gebouw dat ruim 8 verdiepingen hoog is. Dus even langzaam gaan rijden en jawel, even later begint de Mio te piepen en begint aanwijzingen te geven. Omdat de Mio niet op de ideale plaats op het stuur zit, is het wat lastig te zien hoe de route loopt, maar het valt wel mee.

De route die gepland wordt is anders als de route die ik eigenlijk rij. Ik weet dan ook niet exact wat de reden is dat hij me een andere richting op stuurt dan ik zou willen. Een volgende keer maar eens rijden wat er exact aangegeven wordt. Wellicht is het wel korter dan ik nu rij. Maar goed, nu ga ik dus een andere kant op dan wordt aangegeven. De Mio schakelt snel over naar een andere route, hoewel hij me eerst via een kleine omweg toch naar de oorspronkelijke route wil sturen. Maar als ik eenmaal wat verder ben komt er een nieuwe herberekening en geeft hij inderdaad de route aan die ik normaal rij. De Mio geeft de route netjes aan over fietspaden. Ook op het laatste stuk – waar ik altijd afsnij via een bedrijventerrein – wil de Mio dat ik veilig “omrijd” via het fietspad. Er wordt even gesuggereerd dat ik moet omdraaien, maar uiteindelijk pakt hij de route op en stuurt me over het bedrijventerrein naar de andere kant naar het fietspad.

De Mio geeft keurig de aanwijzingen in het scherm door middel van een tekst en pijltje en met een piep een aantal meters voor een afslag en op de afslag zelf. Omdat ik eigenlijk wist hoe ik moest rijden heb ik niet echt goed kunnen testen of het laatste signaal echt op tijd was. Maar het lijkt er wel op. Wat wel opviel is dat er vrij veel wordt aangegeven van ‘links of rechts aanhouden’, daar waar alleen maar een bocht in de weg zat en er niet echt sprake was van een ‘afslag’. Ik zou dit niet echt verwachten, omdat het eigenlijk gewoon de weg volgen is. Dit zal wel even wennen zijn, mede omdat de Mio nog niet op de ideale plek op mijn stuur zit en ik dus de geplande route niet goed qua kleur kan onderscheiden.

Komend weekend kijken of een zelf geplande route via internet en gpx bestand in de Mio gezet en gevolgd kan worden. Planning (afhankelijk van het weer) is om zaterdag naar Lelystad te rijden en de volgende dag terug naar huis.
Heen dan via een zelf geplande route. Terug laten berekenen via de Mio.
(Wellicht voor de zekerheid ook terug plannen en opslaan).

5338 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Rondje Bladel

Rondje Bladel

Vandaag op de fiets een heerlijk rondje gereden in de grensstreek van Nederland - België. De route hebben we...

Updaten van Mio Cyclo

Vandaag dan maar eens de update gedaan van de Mio Cyclo. Deze was al eind december beschikbaar, maar ik had deze nog...

0 reacties