Woensdagochtend werden we opgehaald met een prive taxi om weggebracht te worden naar Miranda waar we t/m zaterdag zouden verblijven in een refugio. De rit met taxi was de enige manier om daar te komen, bussen reden er niet.

na een kleine drie uur komen aan op de refugio en kunnen direct mee doen met de lunch. Op de refugio zijn alle maaltijden inbegrepen, alsmede alle excursies die we gaan doen. Ontbijt is iedere dag vroeg om 6.30 zodat om 7 uur met de eerste excursie van de dag begonnen kan worden. Deze duurt dan tot ongeveer 11 uur. Lunch om 12 en daarna siesta tot 16 uur, waarna de tweede excursie plaatsvindt tot ongeveer 18 uur of iets later. Bij aankomst is het al behoorlijk warm en na de lunch gaan we maar even naar de kamer waar we gelukkig airco hebben. Die middag hebben we om 16 uur een wandeling van zo’n 4 km met een gids erbij.

De volgende dag beginnen we in de ochtend met een boottocht. Aan het eind van de dag gaan we met een jeep weg. Helaas zien we in de middag geen dieren. Dit zal wel door de warmte komen want de temperatuur steigt rond het middaguur tot over de 40 graden.

De volgende dag beginnen we al om 5 uur in de ochtend. Weer met de jeep weg naar dezelfde plek als gistermiddag. Deze keer meer geluk en zien we een miereneter en daarna nog eentje, met jong op haar rug. Daarna terug voor ontbijt en vervolgens een kanotocht. Eind van de middag hebben we een ritje op een paard.

Volgende dag opnieuw om 5 uur beginnen. Opnieuw een boottocht met rond 7 uur een picknick ontbijt. Die middag was het de bedoeling om te gaan vissen maar we hebben kunnen regelen dat we opnieuw een boottocht doen.

Zondag is Nicole jarig en krijgt ze een verjaardagstaart. Om 9.30 uur worden we opgehaald om naar het vliegveld van Campo Grande gebracht te worden voor de vlucht naar Sao Paulo.

We hebben in de Pantanal veel vogels gezien en ook wat grotere dieren. Een mooie plek.

4014 Hits Totaal 2 Hits Vandaag