Salvador
26 oktober 2014

Op 22 oktober vliegen we naar onze volgende bestemming: Salvador. Op het vliegveld van São Paulo nemen we eerst een kop koffie en wat te eten voor ontbijt. Aangezien we weer tegen het middaguur vertrekken komen we ook weer op tijd aan in Salvador. Op het vliegveld van Savador aangekomen pakken we een taxi naar de wijk Barra waar we onze pousada hebben.

Bij aankomst in de pousada kijken ze vreemd op als we in een andere taxi komen dan ze verwacht hadden. Het blijkt dat we een transfer geregeld hadden, maar deze waren we compleet vergeten. Het is niet zo’n probleem volgens de mensen van de pousada, het komt vaker voor. We geven aan dat we toch graag nog gebruik willen maken van het bedrijf en vragen of ze kunnen regelen dat we nog een paar keer gebruik kunnen maken. We hebben namelijk ook weer een taxi nodig als we naar Lençóis gaan en terugkomen, naar Boipeba gaan en terugkomen en de laatste avond opnieuw naar het vliegveld van Salvador.

Als we de koffers hebben gebracht naar de kamer gaan we eerst eens kijken of we ergens nog wat kunnen eten. Het is inmiddels 15 uur en we hebben nog geen lunch gehad. De pousada ligt vlak bij de boulevard van Barra en deze is vrij recentelijk opgeknapt en is totaal autovrij.

De volgende dag nemen we de bus richting het oude historische centrum van Salvador. We bezoeken eerst nog een overdekte markt en gaan daarna met een lift (kosten Real 0.15 per persoon!) naar boven om naar het oude centrum te gaan. We waren al gewaarschuwd niet een bepaalde kant op te gaan, omdat het daar te gevaarlijk is. In het oude centrum bezoeken we een aantal kerken en lopen wat rond. Ook kijken we even bij onze locatie/hotel voor de laatste avond in Salvador voordat we naar Nederland vertrekken.
Na het bezoek aan het oude centrum gaan we weer met de bus naar beneden en pakken de bus naar een andere kerk die op een kwartier rijden staat. Nadat we ook die kerk bekeken hebben pakken we weer de bus terug richting onze pousada. Op de boulevard nemen we eerst nog een biertje voordat we terug gaan en later op de avond uit eten gaan.

De tweede dag hebben we een excursie die de gehele dag duurt. We gaan met een busje naar Praia do Forte waar een schildpadden opvang zit. Daarna gaan we nog naar een ander strand waar we de lunch gebruiken. We maken kennis met een ander stel, een Braziliaanse zangeres en een Duitse jongen en trekken daar de hele dag mee op. Het klikt goed en we besluiten om die avond gezamenlijk ergens te gaan eten en daarna naar een Samba kroeg te gaan.

De laatste volle dag in Salvador besluiten we om in de Barra te blijven en wat op het strand te hangen.

[justified_image_grid ids=3269,3270,3271,3272,3273,3274,3279,3275,3276,3277,3278,3280,3281,3282,3283,3284,3285,3286,3287,3288,3289,3290,3291]

4498 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Fotoboek reis Brazilië

Fotoboek reis Brazilië

Na heel wat uurtjes is het dan gelukt om een gedrukt album te maken van onze 6- weekse reis naar Brazilië. Uit een...

Boipeba

Boipeba

Bij aankomst in Salvador vanuit Lençóis staat onze taxi op ons te wachten. Hoewel we er de vorige keer niet aan...

Lençóis

Lençóis

Op 26 oktober vliegen we vanaf Salvador naar Lençóis om het natuurgebied Chapada Diamantina te bezoeken. We vliegen...

0 reacties