Cartierheide
2 april 2022

“Cartierheide” is een natuurgebied dat deel uitmaakt van het natuurgebied ‘De Kempen’. Dit bevindt zich in de gemeente Bladel. Het terrein is 172 ha groot en ligt op maar 3 km van de Belgische Grens. Het gebied bestaat uit bos, heide en groete wateren. Het is een gebied vol geschiedenis waar ook Napoleon zijn sporen heeft nagelaten.

Het gebied wordt doorstroomd door het ‘Dalems Stroompje’. Tijdens je wandeling door het gebied – afhankelijk van tijd en seizoen – kan je hier verschillende dieren tegenkomen waaronder de gladde slang, hagedis, heikikker en als je geluk hebt reeën.
De Cartierheide dankt zijn naam overigens aan de baron de Cartier de Marchienne die het ernaast gelegen Duizels Hof in 1863 kocht.

Wij starten onze wandeling bij Natuurpoort TerSpegelt.
Er starten hier diverse wandelingen en wij nemen een combinatie van de blauwe ‘Bosbessen en Heidewandeling’ en de paarse ‘Cartierheidewandeling’.

Helaas vergeet ik de gps opname te starten, dus het eerste stuk staat er niet op.

De wandeling loopt over zandpaden, vlonders door kale bossen en langs diverse natte gebieden. We lopen ook nog een klein stukje over het kabouterpad dat hier ook gevolgd kan worden.
Na afloop nemen we nog wat te drinken in de uitspanning die bij dit Natuurport gelegen is.

 


Route Info:

Knooppunten gecombineerd blauwe en paarse route
Datum wandeling 2 april 2022
Afstand 7,86 km
Route omstandigheden Bos, onverhard, zand 
Start/einde wandeling Natuurpoort TerSpegelt, Postelseweg 88, 5521 RD Eersel

 


 

 

312 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Grosser Zechliner See

Grosser Zechliner See

Gezien het in het noorden van Duitsland en in Denemarken langzaam slechter weer zou gaan worden, hebben we besloten om...

Rügen – Binz & Sellin

Rügen – Binz & Sellin

Na de wandeling van gisteren in het Nationalpark Jasmund, vandaag een relaxte dag met wat wandelen door twee plaatsen....

Rügen – Nationalpark Jasmund

Rügen – Nationalpark Jasmund

We zijn inmiddels aangekomen op het eiland Rügen in Noord-Duitsland. Hier wilden we al zo graag naartoe om een bezoek...

0 reacties