Het duurde even maar eindelijk hebben we dan betaalbare wifi. 1 euro voor een week! Beter als gisteren waar 6 euro voor een avondje betaald moest worden. Nee, de fransen weten wel hoe ze vrienden maken.

We zitten inmiddels in het plaatsje Paray-le-Monial. We hebben de afgelopen drie dagen heerlijk gefietst langs diverse kanalen. Dag 1 en 2 lang het Canal du Nivernais van (ongeveer) Clamecy naar Decize. Uitleg over het kanaal volgt in ons verslag later. Wie er meer over wil weten moet maar even googlen. Best interessant de geschiedenis over dit kanaal. Vandaag het laatste stuk langs het Canal Latéral à la Loire en daarna Canal du Centre.

We hebben tot nu toe prima fietsweer. De ochtend meestal fris met rond de 15 graden. In de middag oplopend tot 23 tot 28 graden. En dat met weinig tot geen wind en een heerlijk zonnetje. We kunnen dus aan het eind van de fietsdag lekker buiten zitten voor ons tentje met een rosé-tje en genieten van onze maaltijd. O ja, lunchen hier in deze regio is spotgoedkoop. Een lekkere drie-gangen maaltijd serveren ze je hier al voor € 11.-, en daar heb je meer dan genoeg aan.

Nog even de dagen op een rijtje:

Dag 1: Baye, 65 km

Dag 2: Dezice, 78 km

Dag 3: Paray-le-Monial, 88 km

2955 Hits Totaal 2 Hits Vandaag