Fin Tour de Borgondië: 85 km
29 augustus 2015

Na 12 dagen en 925 km is onze Tour de Bourgondië aan een eind gekomen. Vanmiddag om 17.15 kwamen we weer aan op onze camping waar we de auto hadden achtergelaten. Was het gisteren nog bewolkt en maar 24 graden. Vandaag was het de hele dag onbewolkt en tussen de 30 en 34 graden. Lekker warm, om zo maar te zeggen.

Vanochtend om 9.30 op de fiets voor het laatste stukje van ons rondje. Tot aan Auxerre fietsen we opnieuw over niet zo’n prettige, hobbelige jaagpaden. Vanaf Auxerre wordt alles beter en komen we weer op de route van het eerste kanaal dat we gevolgd hebben van dag één.

Het is een heel verschil met wat we de laatste twee/drie dagen gereden hebben. Eerlijk gezegd – naar onze mening – moet er vooral aan het Canal de Bourgogne nog veel opgeknapt worden aan de paden waarop gefietst wordt, voordat je kan spreken over een echte Tour de Bourgogne. Ja, het is te fietsen. Echter, het laatste stuk wat wij gereden hebben is een stuk slechter dan alles daarvoor. Om nu te zeggen dat je hele rondje met families – inclusief kinderen op de fiets of met fietskar – kan rijden, daar zet ik mijn grote twijfels op. Voor hun is het wellicht beter om een stuk per trein af te snijden of over te slaan. Ja, plannen zijn er om alles goed begaanbaar te maken. Dit zal echter nog wel de nodige jaren duren voordat het gerealiseerd is. Voor diegene die niet altijd perfect asfalt wil hebben, zou ik zeggen: doen, het is een heel mooie ronde, vele mooie uitzichten, leuke plaatsjes waar je doorheen komt en ja, als het weer mee zit, is het altijd prettig om te fietsen.

9420 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Dag 11: Migennes – 111 km

Dag 11: Migennes – 111 km

Er zijn van die dagen dat alles anders loopt dan je gepland had. Zoals na 95km een gesloten camping hebben. Dan denk...

Dag 10: Montbard – 60 km

Dag 10: Montbard – 60 km

Vandaag een korte etappe van maar 60km. Reden hiervoor is dat de volgende camping pas over 45km is en dat wordt ons...

1 Reactie

 1. Solvejg

  Lieve Rolph en Nicole,

  Sorry dat ik deze keer niet ‘meegereden’ heb.
  De beste vriend van een goede vriendin van mij is tijdens zijn fietsvakantie (tegelijk met die van jullie en ook in Frankrijk) overleden (hart, 54 jaar). Hierdoor tijdens een tocht van de fiets gevallen.

  Ik had dus even een zin/behoefte in/aan blogs.

  Volgende keer volg ik weer trouw.

  Kus

  Solvejg