Vandaag een korte etappe van maar 60km. Reden hiervoor is dat de volgende camping pas over 45km is en dat wordt ons net even te veel. Keerzijde is wel dat we de komende twee dagen waarschijnlijk elk 80 gaan doen. Of de laatste 160 km moeten we in drie dagen gaan doen. Dat zien we nog wel.

Vanochtend om 9.15 weer op de fiets. De route volgt vandaag nog steeds het Canal de Bourgogne. Helaas is de route niet zo lekker om te fietsen als de afgelopen dagen. In ene krijgen we te maken met gravel en soms grove steenslag waar je over moet rijden. Zeker de eerste 35 km is het een hoop gehobbel over het pad. Vele kuiltjes en veel los grind maken het niet makkelijk om te rijden. De snelheid is dan ook niet hoger dan 16km p/u en we moeten het stuur goed vasthouden om deze niet weg te laten schieten. Regelmatig moeten we ook bij bruggetjes omhoog en omlaag en daar is het goed oppassen. Niet alleen voor het doorgaande verkeer. Ook voor het vele losse grind waardoor regelmatig je voor of achterwiel wegglipt. Ja, wij Nederlanders zijn over het algemeen erg kritisch op onze ondergrond als het om fietsen gaat. Een lekker glad asfalt vinden we zeker niet erg. Maar goed, we mogen niet klagen. Het is droog! Je moet er niet aan denken als het hier regent, dan wordt het een heel ander verhaal.

Rond 13.15 zijn we toch al in Montbard. Redelijk snel gedaan. Dit mede omdat de eerste planning was om naar de volgende camping te gaan. We doen dit dus niet en stoppen hier. Eerst even lunchen bij de pizzaria en daarna de camping opzoeken. Hier zijn we al om 14.30. We zetten de tent op, douchen, doen onze inkopen voor vanavond en relaxen lekker bij de tent.  We hopen dat het vanavond droog blijft want er is wat regen voorspelt in de regio. We wachten af.

7262 Hits Totaal 2 Hits Vandaag