Dag 9: Pouilly-en-Auxois – 68 km
26 augustus 2015

Jawel, er is weer WiFi, dus eindelijk weer een korte update van onze Tour de Bourgondië. Inmiddels zitten we in het plaatsje Pouilly-en-Auxois en drinken een glaasje rosé op de afloop van weer een geslaagde fietsdag. Vanochtend zaten we op de camping in Dijon en nadat we anderhalf uur door de stad gelopen en gefietst hebben zijn we op weg gegaan voor weer een etappe. Vandaag beginnen we met het volgen van het Canal de Borgogne. Rond 16.15 waren we op de camping en zometeen gaan we op de camping lekker eten. Het weer is op het ogenblik prima hier. Lekker zonnig met temperaturen van rond de 23-28 graden.

De dagen hiervoor liepen van redelijk tot niet zo heel erg goed. De dag na de regen dachten wij een goede route gevonden te hebben langs de Saone naar Chalon-sur-Saone. Hoewel de VVV een andere route liet zien op een minuscule kaart, dachten we toch slimmer te zijn. Niet dus. Nadat het eerste stuk uit Tournus nog redelijk te doen was, kwamen we daarna toch echt op een modderpad terecht. Reden om toch snel een andere route te zoeken en gelukkig gevonden te hebben. We zijn uiteindelijk weer terug gereden naar Santenay en hebben daar weer overnacht.

Vanaf Santenay zijn we daarna naar Dijon gereden. Niet via een kanaal of oude spoorweg. Deze keer via een wijnroute. De route van de Gran Cru’s. Een schitterende route tussen de wijnvelden door. De ene beroemde wijn na de andere blijkt hier vandaan te komen. Althans, volgens de kenners. Nadeel van het tussen de wijnvelden rijden is dat het wel af en toe wat terugschakelen is naar de kleinste versnelling. Leuk wel om te zien dat de regio zich aan het voorbereiden is om de nieuwe oogst binnen te halen. Bij de diverse wijnboeren worden wijntonnen in elkaar gezet en staan mobiele installaties voor de deur die de flessen schoonspoelen waar de wijn in moet. Uiteindelijk waren we rond half vijf op de camping in Dijon.

Nog even de statistieken van de afgelopen dagen:

Dag 7: Santenay – 68 km

Dag 8: Dijon – 70 km

Dag 9: Pouilly-en-Auxois – 68 km

Als we het goed gepland hebben dan zouden we zaterdag weer op de camping aankomen waar de auto staat.

4601 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Fin Tour de Borgondië: 85 km

Fin Tour de Borgondië: 85 km

Na 12 dagen en 925 km is onze Tour de Bourgondië aan een eind gekomen. Vanmiddag om 17.15 kwamen we weer aan op onze...

Dag 11: Migennes – 111 km

Dag 11: Migennes – 111 km

Er zijn van die dagen dat alles anders loopt dan je gepland had. Zoals na 95km een gesloten camping hebben. Dan denk...

Dag 10: Montbard – 60 km

Dag 10: Montbard – 60 km

Vandaag een korte etappe van maar 60km. Reden hiervoor is dat de volgende camping pas over 45km is en dat wordt ons...

0 reacties