Dag 6: Tournus – 63 km
23 augustus 2015

Op het moment van schrijven zijn we op onze hotelkamer en regent het pijpenstelen buiten. Helaas, na 5 dagen zon en warme temperaturen van 25 tot 30 graden is er een omslag in het weer. We weten niet hoelang dat gaat duren. Het ziet er nu naar uit dat het morgen ook slecht is en daarna knapt het weer op.

Vanochtend om 7 uur wakker met wat spetters op de tent. Om 7.30 opgestaan, tent droog kunnen inpakken en om 8.30 op de fiets richting Mâcon. De eerste 6 kilometer moeten we de normale weg volgen en dat houdt in dat we veel steil moeten klimmen en dalen. Daarna bereiken we een 1.6km lange oude spoortunnel die we door moeten. Daarna is het alleen maar afdalen naar Mâcon.

Hier aangekomen drinken we een kop koffie en rijden we door via een fietsroute langs de Saône. Wat we nu gaan doen hoort niet bij de officiële route. Vanaf Mâcon gaan we via Tournus weer naar Chalon-sur-Saône om daarna weer richting Satenay te gaan. Hier pakken we dan weer het rondje Tour de Bourgondië op.

Helaas begint het niet veel later echt te regenen en als we in Tournus aankomen zijn we doorweekt. Dilemma, wachten we de bui af, rijden we door of stoppen we. We besluiten te stoppen en er een korte etappe van te maken. We zoeken een hotelletje op, nemen een lekkere warme douche en gaan er daarna heerlijk eten voor de lunch. Na de lunch is het even droog zodat we het dorpje kunnen bekijken. Niet veel later begint het weer te regenen.

Dit alles in schril contrast met de vorige twee dagen met mooi, zonnig en warm weer. De vierde dag fietsten we opnieuw langs een kanaal, het Canal du Centre. Dit kanaal mondt uiteindelijk uit in de Saône bij Chalon-sur-Saône. Ook hier weer diverse sluisjes met soms een verval van een 3-4 meter. Na Chalon, dag 5, volgen we de zgn. Voie Verte richting Mâcon. Dit is een oude spoorlijn die ze geasfalteerd hebben en heerlijk te fietsen is. Ze zouden dit met alle spoorlijntje moeten doen in Europa. Je kan zo heel makkelijk grote fietsnetwerken maken.

Nog even de statistieken van de afgelopen dagen:

Dag 4: Santenay – 87 km

Dag 5: Cluny – 78 km

Dag 6: Tournus – 63 km

 

4497 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Fin Tour de Borgondië: 85 km

Fin Tour de Borgondië: 85 km

Na 12 dagen en 925 km is onze Tour de Bourgondië aan een eind gekomen. Vanmiddag om 17.15 kwamen we weer aan op onze...

Dag 11: Migennes – 111 km

Dag 11: Migennes – 111 km

Er zijn van die dagen dat alles anders loopt dan je gepland had. Zoals na 95km een gesloten camping hebben. Dan denk...

Dag 10: Montbard – 60 km

Dag 10: Montbard – 60 km

Vandaag een korte etappe van maar 60km. Reden hiervoor is dat de volgende camping pas over 45km is en dat wordt ons...

0 reacties