Cher – Loire – Indre
16 augustus 2015

Sinds dinsdag 11 augustus staan we op een camping naast het plaatsje Montrichard en gebruiken we deze als uitvalsbasis voor een aantal trips met de fiets en auto.

Woensdag 12 augustus een fietstocht gemaakt van rond de 70km. Vanaf de camping eerst naar Chenonceaux langs de rivier de Cher, vandaar verder naar Amboise aan de Loire. In Amboise heerlijke lunch gehad en vervolgens via de fietsroute “Loire à Vélo” richting Blois. Halverwege afgebogen en terug richting Montrichard. Het was pittig warm deze dag, 33 graden.

Donderdag 13 augustus met de auto naar Tours. We gaan met regen van de camping maar in Tours is het droog en gaat zelfs de zon schijnen. We vinden een P&R en gaan met de bus de stad in. Als we teruggaan naar de camping begint het opnieuw te regenen. We moeten deze avond in de tent zitten want het wordt pas laat droog.

Vrijdag 14 augustus is de weersvoorspelling net als gisteren dus besluiten we om met de auto naar Blois te gaan. In Blois bezoeken we het chateau en maken nog twee korte stadswandelingen. Als we Blois verlaten begint het opnieuw te regenen terwijl we de hele dag toch zon hadden. Die avond komt het er even met bakken uit de lucht. Het water loopt zelfs de tent in. Gelukkig zakt het water snel weg.

Zaterdag 15 augustus. De voorspellingen dat het beter weer wordt komt uit en dus vandaag weer een fietstocht. We fietsen langs de Cher richting Saint-Aignan. Vandaar gaan we naar Valencay. Hier lunchen we en kijken even bij het Chateau. Via een iets andere route rijden we via de wijnvelden terug naar de camping. We komen uit op ongeveer 80km.

Zondag 16 augustus opnieuw een fietstocht. Deze keer opnieuw rond de 80km. We fietsen eerst naar Loches en lunchen hier ook. Vervolgens volgen we een stukje van de fietsroute “Indre à Vélo”. Die verlaten we later en gaan weer richting Chenonceaux en vervolgens terug naar de camping. Een lekkere fietsdag met half bewolkt weer en een graad of 22.

Nu zullen de meeste denken dat het fietsen langs de rivier hier wel meevalt, maar dat is dus niet zo. Zelfs langs de Loire liggen niet overal direct fietsroutes. Houdt dus in dat ze je op sommige stukken eerst laten klimmen om vervolgens door het heuvelachtig landschap tussen de wijnranken of zonnebloemen door te fietsen. De Loire is dan in geen velden of wegen te zien. Dit is zo ongeveer hetzelfde voor de Cher en Indre. Overigens zijn ze in deze regio hard aan het timmeren om het fietsen populairder te maken. Steeds meer fietsroutes worden gecreëerd. Vlak zijn ze zeker niet, af en toe moet aardig geklommen worden. Verder is de bewegwijzering niet overal even goed en VVV’s hebben niet eens (goed) kaartmateriaal.

5010 Hits Totaal 2 Hits Vandaag

Andere interessante berichten

Fin Tour de Borgondië: 85 km

Fin Tour de Borgondië: 85 km

Na 12 dagen en 925 km is onze Tour de Bourgondië aan een eind gekomen. Vanmiddag om 17.15 kwamen we weer aan op onze...

Dag 11: Migennes – 111 km

Dag 11: Migennes – 111 km

Er zijn van die dagen dat alles anders loopt dan je gepland had. Zoals na 95km een gesloten camping hebben. Dan denk...

Dag 10: Montbard – 60 km

Dag 10: Montbard – 60 km

Vandaag een korte etappe van maar 60km. Reden hiervoor is dat de volgende camping pas over 45km is en dat wordt ons...

0 reacties