De afgelopen twee dagen verbleven we in Foz do Iguaçu. Met eigenlijk maar een doel: de watervallen bekijken. Woensdag hebben we de Braziliaanse kant bekeken en donderdag de Argentijnse. We hadden al gelezen dat voor beide bezoeken de ochtend het mooiste was ivm het zonlicht.

Dus woensdag ochtend met de taxi naar de watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je een schitterend uitzicht over de watervallen. De wandeling die je maakt wordt als het ware opgebouwd tot het meest spectaculaire stuk: ‘Devils Throat’ (de mond van de duivel). Het water stort hier met enorm geweld naar beneden. Hier kan je ook over een loopbrug wat verder lopen. Nadeel: je wordt wel drijfnat!!! Maar met een temperatuur van 35 graden is dat niet zo erg. Ik moest alleen zorgen dat m’n camera niet al te nat zou worden en de lens niet vol met druppels kwam. In de middag zijn we nog even naar een vogelpark gegaan op loopafstand van de ingang van de watervallen. Daar zijn we ook opgehaald door de taxi chauffeur.

Donderdag dan naar de Argentijnse kant van de watervallen. Met dezelfde taxi chauffeur gaan we naar Argentinie. Eerst via immigratie omdat je het land verlaat, later bij terugkomst opnieuw om weer het land in te kunnen komen. In het park hebben ze drie looproutes. Eentje wat lager die ook uitzicht geeft op de watervallen. Een hogere waar je als het ware op de rand staat van de waterval waar het water naar beneden stort. Alles prima te lopen via loopbruggen die zelfs rolstoelvriendelijk zijn. De laatste route loopt helemaal bovenaan de watervallen, maar die was gesloten. Door hoog water is deze enkele maanden geleden weggespoeld. Ze zijn inmiddels wel bezig om hier weer een nieuwe loopbrug te plaatsen.

3642 Hits Totaal 2 Hits Vandaag